De basis van goed leiderschap
Leertraject

De basis van goed leiderschap

Wil je verder groeien in de organisatie en wil je een meer leidinggevende rol gaan bekleden dan kan deze leerlijn je daar goed bij helpen. De leerlijn benadert leiding geven vanuit diverse invalshoeken en legt gedetailleerd uit wat er precies komt kijken bij goed leiderschap. Je krijgt in deze leerlijn veel nuttige tips en suggesties die je direct in de praktijk kunt brengen.

Wil je verder groeien in de organisatie en een meer leidinggevende rol gaan bekleden dan kan deze leerlijn je daar goed bij helpen.

Je leert de basis van goed leiderschap. We starten de leerlijn met de Professionele DISC persoonlijkheidstest waarin je een beter beeld krijgt van je eigenschappen en hoe je reageert in bepaalde situaties. Als je jezelf beter leert kennen, ben je ook beter in staat om anderen te sturen en te motiveren. De leerlijn bestaat verder uit thema's als "Organisatie" waarin je de basisprincipes van organisaties leert begrijpen, "Motiveren" waarin je praktisch en doeltreffend leert kijken naar de manier waarop jij jouw omgang met medewerkers en collega's zo kunt verbeteren, "Coachen" waarin je leert om systematisch te kijken naar de rol als coach en "Middle-management". Na afronden van deze training heb je een goede basis gelegd voor een succesvolle rol als leidinggevende. Veel succes!

De leerlijn " De basis van goed leiderschap" duurt ongeveer 30 dagen. Na afloop van ieder onderdeel van de leerlijn ontvang je een certificaat van de desbetreffende aanbieder. 

We starten deze leerlijn met de DISC Persoonlijkheidstest Professioneel. Als je een goed beeld hebt van jezelf ben je ook beter in staat om anderen te stimuleren en te motiveren.

De eerste online training in deze leerlijn heeft de titel 'Organisatie'. Om efficiënt leiding te kunnen geven is het belangrijk dat je de basisprincipes van de organisatie goed begrijpt. In deze training komen de voornaamste uitgangspunten voor het verbeteren van een organisatie naar voren. Natuurlijk passeren daarbij de tien organisatieprincipes de revue (van Doelstelling tot en met Continuïteit). Verder maakt deze online training je bewust van de diverse managementniveaus (strategisch, tactisch en uitvoerend) met de bijbehorende kernactiviteiten.

Nu je de basis principes van een succesvolle organisatie hebt behandeld gaan we verder met de online training "Motiveren". De training 'Motiveren' laat je praktisch en doeltreffend kijken naar de manier waarop jij jouw omgang met medewerkers en collega's zo kunt verbeteren dat zij met meer plezier hun werk doen. Iedereen weet dat meer plezier op het werk ook betere prestaties met zich meebrengt.

Jij bent leidinggevende of hebt de ambitie om dat te worden. Als leidinggevende wordt van jou, naast al je andere taken, zeker ook verwacht dat je de rol van coach op je neemt! Deze online training helpt je systematisch te kijken naar de rol van coach. Je leert hoe je jezelf en je competenties als leidinggevende binnen die rol op een doeltreffende manier kunt ontwikkelen.

Je bent aan het einde gekomen van deze leerlijn. Je hebt een goede basis gelegd voor een succesvolle rol als leidinggevende. Veel succes!