Breinwerk - motivatie - met Ria van Dinteren en Ilona Boomsma

Breinwerk - motivatie - met Ria van Dinteren en Ilona Boomsma

Breinwerk - motivatie. Een driedelige podcast serie van Ilona Boomsma en Ria van Dinteren over de werking van het brein. In elke aflevering staat een vraag van een docent centraal. In deze podcast is dat: wat moet ik doen om te motiveren?

Breinwerk - motivatie. Een driedelige podcast serie van Ilona Boomsma en Ria van Dinteren over de werking van het brein.

In elke aflevering staat een vraag van een docent centraal. In deze podcast is dat: wat moet ik doen om te motiveren?

Vanuit deze vraag gaan we eerst in op de theorie en dan kijken we hoe dit werkt in de praktijk. Vervolgens sluiten we af met praktische tips die je direct kunt toepassen.

Over Ria van Dinteren is organisatiekundige en onderwijskundige en gecertificeerd facilitator. Zij heeft zelf jaren gewerkt als leidinggevende en is thuis op inhoudelijke thema’s zoals leren op de werkplek en blijvende ontwikkeling. Sinds 2010 houdt zij zich bezig met de toepassingen van breinkennis in organisaties. Zij werkt als coach en begeleider van managementteams.

Zij heeft diverse boeken over dit onderwerp op haar naam staan waaronder de boeken Breinleiderschap en Brein @work, dat in 2011 genomineerd is als managementboek van het jaar. Ze heeft een eigen organisatieadviesbureau, Breinwerk, is hoofdredacteur bij TVOO en maakt deel uit van het valorisatiepanel van de VU over de toepassingen van neurowetenschappelijk onderzoek.

Ilona Boomsma werkt als adviseur leren en ontwikkelen. Daarnaast ontwerpt ze opleidingen. Ook geeft ze les aan docenten in (online) leren. Na de Pabo in Rotterdam, volgde ze een master Onderwijswetenschappen in Utrecht. Haar interesse gaat uit naar praktisch toepasbare tips, geïnspireerd op weten.