A Beautiful Constraint

A Beautiful Constraint

We lopen er continu tegenaan: beperkingen. Zelfs nog veel meer dan vroeger, nu de wereldwijde drang naar aandacht en succes met alle moderne mogelijkheden vooral je beperkingen belicht. Maar leggen ze je lam? A Beautiful Constraint legt uit hoe je dingen continu kan verbeteren aan de hand van beperkingen.

A Beautiful Constraint (Samenvatting)

We lopen er continu tegenaan: beperkingen. Zelfs nog veel meer dan vroeger, nu de wereldwijde drang naar aandacht en succes met alle moderne mogelijkheden vooral je beperkingen belicht. Maar leggen ze je lam?      A Beautiful Constraint legt uit hoe je dingen continu kan verbeteren aan de hand van beperkingen. Lees meer.... 

 

De auteurs

Adam Morgan is de auteur van Eating The Big Fish: ''How Challenger Brands Can Compete Against Brand Leaders'', de internationale bestseller die het concept van challenger-merken in de marketingwereld introduceerde. Zijn ideeën worden alom genoemd als een belangrijke invloed van een nieuwe generatie succesvolle ondernemers en bedrijfsleiders over de hele wereld. Hij is oprichter van eatbigfish, een gerenommeerd marketingadviesbureau dat samen met klanten hun eigen doorbraakstrategieën ontwikkelt, van Helsinki tot Hanoi.

Barden componeert concertmuziek en geluidsinstallaties met en zonder live muzikanten. Hij studeerde compositie bij Lewis Nielson en Rebecca Saunders, Mathias Spahlinger, Jörg Widmann en Roger Redgate en behaalde diploma's aan het Oberlin Conservatorium (VS), de Freiburg University of Music and Goldsmiths (VK). Voor zijn compositorische werk heeft Barden talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de componistenprijs van de Ernst von Siemens Music Foundation, de German Music Author Award van GEMA, een beurs van de International Summer Courses for New Music Darmstadt, residency-beurzen van de Berlin Academy of the Arts en het German Study Center in Venetië

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Besluitvaardigheid
Durf
Initiatief nemen
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Snel schakelen
Stressbestendigheid
Vasthoudendheid
Verandervermogen