De kerngebieden van bedrijfskunde

Online cursus De kerngebieden van bedrijfskunde

In de online cursus 'De kerngebieden van bedrijfskunde' (van SpeedMBA) leer je om zowel jezelf als je business succesvoller te maken door een beter compleet begrip van de business. 

Een zeer compacte, unieke bedrijfskunde cursus voor het management. Denk aan wat Ben Tiggelaar deed met 'MBA in 1 dag', maar dan inhoudelijk veel uitgebreider, met meer praktische tips. Je leert in sneltreinvaart de essentie van alle kerngebieden van ieder bedrijf: strategie, nieuwe business, organisatie, management, financiën, verbetering, mensen mobiliseren en leiderschap/ondernemerschap. Plus het logische verband hiertussen. Deze cursus biedt je compleet bedrijfsbegrip zonder poeha. Helder. Gestructureerd. Direct toepasbaar.

Deze cursus vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. De cursus leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en/of efficiënter mensen en taken te managen. Ook verbetert het je innovatieve- en analytische vaardigheden. Hiermee richt de cursus zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen met professionele ambities en mensen die professioneel werkzaam zijn binnen het thema. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'De kerngebieden van bedrijfskunde' (van SpeedMBA) leer je om zowel jezelf als je business succesvoller te maken door een beter compleet begrip van de business. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Solide opstarten van nieuwe bedrijvigheid.

  • Stroomlijnen van een groeiende organisatie.

  • Betere managementvaardigheden.

  • Beter begrijpen van bedrijfsvoering.

  • Verbetertechnieken toepassen.

  • Optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Duur en studiebelasting

Deze online cursus 'Kerngebieden van bedrijfskunde' duurt zonder de toetsen 20 uur. De totale studiebelasting bedraagt 36 uur.

Doelgroep

De cursus is voor iedereen die succesvoller wil functioneren in zijn of haar organisatie, in het bijzonder voor managementleden. Anderen noemen deze gestructureerde cursus meer dan nuttig en direct toepasbaar in hun onderneming. 

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op HBO-niveau): Aansturen,  Plannen en organiseren, Optimaliseren, Ontwikkelen.

Lesmaterialen

De online cursus bestaat uit een introductiemodule en 8 hoofdmodules (strategie, new business development, organisatie, management, finance, kwaliteit, mensen mobiliseren en leider-/ondernemerschap). In totaal zijn er 32 video’s (verschillend aantal per module), bijbehorende slides per video, en een toets na elke module. De cursus sluit af met een algehele samenvatting.

Je kunt de modules ook afzonderlijk volgen. Het boek 'Het Bedrijf' is onderdeel van deze cursus en is als PDF toegevoegd. 

Gegegeven door trainer Machiel Emmering. Hij maakt het omvangrijke en schijnbaar complexe toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen.

Toetsing

Iedere module heeft een set evaluatievragen, die je kunt beantwoorden met A, B of C. Om te slagen, moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor alle toetsen, kan je per e-mail een gewaarmerkt certificaat ontvangen. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op andere portals / media plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Informatie-analyse
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Samenbindend leiderschap